Welbehagen voor lichaam en geest

Chi (of Qi) is het Chinese woord voor levensenergie en stroomt door ons hele lichaam. Het zorgt voor de gezondheid, herstel en groei van al onze lichaamscellen. Door allerlei oorzaken kan deze levensener in de loop van ons leven verminderen door ongezonde voeding, stress, vermoeidheid, vervuiling, depressie etc. Wanneer er blokkades optreden in de meridianen waardoor de Qi energie stroomt, kan dit leiden tot gezondheidsklachten.

Door 15 minuten te liggen op de chi machine wordt de energiestroming van het hele lichaam geactiveerd. Door beginnend bij de voeten, een natuurlijke golfbeweging op gang te brengen. Blokkades en spanningen die in het lichaam zijn opgeslagen worden op zachte wijze losgemaakt. Nadat de chi machine is gestopt zal je de energiestroom voelen tintelen. Belangrijk is nu om enkele minuten te blijven liggen en tijd te nemen om na te genieten en bij te komen. Drink water om het lichaam te reinigen van wat los is gekomen. Want het lichaam wordt enorm gestimuleerd bij het ontgiften. Wanneer het lichaam zich reinigt, heeft dat automatisch een verhoogde energieopname tot gevolg.

Bijkomende voordelen zijn dat de bloeddruk en bloedcirculatie worden geactiveerd, net als de werking van de lymfen. Ook wordt ons hele immuunsysteem versterkt. De chi machine zal de wervelkolom verzachten van klachten en (rug)pijn. Hoe? Wanneer je op de grond ligt hoeft de ruggengraat niet het gewicht van het lichaam te dragen. Door het heen en weer bewegen van de enkelhouder worden de voeten en benen bewogen en met een optimale frequentie van 140 bewegingen per minuut gaat via het bekken ook de ruggengraat en het hoofd gewiegd worden. Zo wordt het hele lichaam in de vorm van een oneindige 8, lemniscaat, opgenomen en harmonisch in beweging gezet.

 

chi machine